اخبار نشریات ایرانی

خبرهایی درباره نشریات و مجلات ایرانی

اخبار نشریات ایرانی

خبرهایی درباره نشریات و مجلات ایرانی

شبکه ماهواره‌ای داماد آیت‌الله سیستانی برای کودکان و نوجوانان

مدیا نیوز - یک منبع آگاه در شهر قم به خبرنگار شیعه آنلاین گفت: حجةالإسلام و المسلمین سید «جواد شهرستانی» داماد و نماینده حضرت آیت الله سیستانی در شهر مقدس قم از راه اندازی یک شبکه ماهواره ای شیعی خبر داد.

این منبع آگاه در ادامه افزود: این شبکه ماهواره ای که مراحل پایانی راه اندازی آن به پایان رسیده، قرار است به صورت تخصصی در زمینه کودکان و نوجوانان فعالیت کند و به نشر معارف اهل بیت (ع) بپردازد. پخش آزمایشی این شبکه ماهواره ای چند ماه پیش آغاز شده است.

این منبع آگاه همچنین گفت: فعالیت رسمی این شبکه ماهواره ای که برنامه های خود را به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی پخش خواهد کرد، با آغاز ماه مبارک رمضان شروع خواهد شد.

وی در پایان افزود: برنامه های این شبکه ماهواره ای که «هدهد» نام دارد و دفتر مرکزی آن در شهر بیروت پایتخت لبنان قرار دارد، قرار است پرمحتوا، جذاب و با کیفیت باشد از همین رو بودجه نسبتا هنگفتی برای راه اندازی و نیز پشتیبانی این شبکه در نظر گرفته شده است.

علاقمندان می‌توانند برای مشاهده پایگاه اینترنتی این شبکه ماهواره ای به آدرس www.hodhod.tv مراجعه کنند و یا آن را بر روی فرکانس ذیل مشاهده کنند:

نیل ست
Frequency:10720
symbol rate: افقی 27500

بانک اطلاعات نشریات ایرانی در وب

بانک اطلاعات نشریات ایران یامگ ایران دات کام از بهترین سایت های دایرکتوری نشریات کشور دراینترنت است. این پایگاه از سال 1380 تا کنون به عنوان یکی از مراجع غیر رسمی و قابل ملاحظه در حوزه اطلاعات نشریات از روزنامه گرفته تا فصلنامه، خدمات اطلاع رسانی و حتی مشاوره ای خوبی را به علاقمندان رسانه های مکتوب کشور ارائه می کند.

در این پایگاه، اطلاعات شناسنامه ای و بعضا اطلاعات روزانه مطالب برخی نشریات کشور در سایت به صورت الکترونیکی و متنی ارائه شده است و اطلاعات بیش تر با عضویت علاقمندان امکان پذیر است.

13 موضوع اصلی از فنی و مهندسی گرفته تا تغذیه، به عنوان موضوعات اصلی برای نشریات کشور ارائه شده است که هر یک دارای زیر موضوع متعددی است.

فهرست الفبایی و موضوعی نشریات ایرانHTTP://WWW.MAGIRAN.COM/CATEGORY.ASP در این پایگاه، با وجود آن که سایت های رسمی کشور از این ضعف برخوردار هستند، یکی از مراجع خوب برای فعالان صنایع مختلف است که قصد آنان انتخاب نشریه مناسب فراخور نیاز خود است. فهرست کامل نشریاتی که متن آن ها در این سایت به روز رسانی می شوند درWWW.MAGIRAN.COM/FULLTEXTLIST.ASP در دسترس است.

سرویس جست و جوی حرفه‌ای مگ ایران امکانی برای مخاطبان است که توسط آن بتوانند به کاوش مطالب خود در یک بانک اطلاعات قوی و جامع بپردازند.

این امر از طریق نشانی:WWW.MAGIRAN.COM/SEARCHP.ASP امکان پذیر است. یکی از اقدامات جالب پایگاه که کم تر در سایت های فارسی به عنوان یک ابتکار نمود پیدا می کند، ایجاد بخش سرویس دهی غیر مستقیم اطلاعاتی رایگان به علاقمندان است.

مگ ایران توانسته است کانال ارتباط الکترونیکی کاربرانش را با علیرضا مختار پور، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد ایجاد کند تا آن‌ها بتوانند از این راه با ایشان در ارتباط باشند.

جهت کسب اطلاعات بیش تر بهHTTP://WWW.MAGIRAN.COM/MIDC.ASP مراجعه کنید.

پاسخی که برای شما ارسال می شود، پاسخ رسمی معاون وزیر ارشاد است. این مساله در افزایش مخاطب یک پایگاه تاثیر زیادی دارد.

در پائین ایندکس سایت، علاوه بر ارائه لینک نشریات کشور، آخرین اخبار حوزه نشر و چاپ ایران نیز ارائه شده است که مگ ایران به امر به روز رسانی این بخش توجه کافی نشان می دهد.

سرویس خبری اخبار مطبوعات جهان، یکی از جمله جذاب ترین بخش های خبری سایت است که باید به آن اشاره داشت. در اختیار داشتن اطلاعات و اخبار از خود نشریات و فضای کاری آنها، مسئله مهمی است که برای بسیاری از علاقمندان مطبوعات جالب توجه است و این امر، از طریق مگ ایران دات کام، تا حدود زیادی قابل وصول است.

البته خدمات دیگری هم این سایت به علاقمندان عرضه می کند که اطلاعات کامل آن را می توانید از طریق نشانی:WWW.MAGIRAN.COM/SERVICES.ASP دنبال کنید.

منبع : هموطن سلام

رحیمی: دولت از مطبوعات محلی حمایت می‌کند

معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه دولت از مطبوعات استانی و محلی حمایت می کند، گفت: دولت مصمم است در جهت تقویت این پیکره فرهنگی و پرتلاش کشور اقدام نماید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، "محمدرضا رحیمی" عصر امروز (چهارشنبه) در ملاقات اعضای خانه مطبوعات ایران ابراز امیدواری کرد که دولت بتواند امکانات و خدمات شایسته‌ای برای مطبوعات محلی استان ها و خانه مطبوعات ایران ارائه دهد.

وی با اشاره به محدودیت‌های چاپ آگهی‌های دولتی گفت: دولت در صدد است در جهت حمایت از مطبوعات محلی سراسر استان ها و رفع مشکلات آنها اقدام نماید و برای این منظور برنامه‌هایی را اجرا خواهد کرد.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه مطبوعات محلی استانها دارای مشکلات و کمبود‌هایی هستند، افزود:تلاش خواهیم کرد با سازماندهی و برنامه‌ریزی در راستای رفع دغدغه و نگرانی این قشر فرهنگی و فرهیخته کشور کمبود‌ها را جبران کنیم تا شاهد کارهای بزرگتری از سوی خانه‌های مطبوعات استانها در آینده نزدیک باشیم.

در این جلسه اعضای خانه مطبوعات ایران ضمن ارائه گزارشی از تاریخچه و اقدامات انجام شده در خانه مطبوعات ایران، به طرح مشکلات خود از جمله کمبود اعتبار، مشکلات بیمه خبرنگاران، عدم وجود مکان مناسب برای ایجاد دفاتر خانه مطبوعات پرداختند.

۱۱ درصد نشریات کشور توسط زنان منتشر می‌شود

مدیا نیوز - از مجموع نشریات منتشره در سطح کشور،‌ 369 نشریه یعنی 11 درصد آنها توسط زنان منتشر می‌شود همچنین تعداد زنان صاحب‌امتیاز و مدیرمسئول که طی سال‌های 83 تا 86 موفق به اخذ مجوز نشریه شده‌اند 249 نفر بوده است که این رقم 10 درصد کل صاحبان نشریات است و طی دو دهه اخیر بیش از 15 برابر شده است.

عامه زنان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بی سواد یا کم‌سواد بودند. به طوریکه طبق آمار در سال 1355، تنها 48/35 درصد زنان کشور، باسواد بودند و 83/37 درصد دانش‌آموزان کشور و 8/29 درصد دانشجویان کشور را دختران همچنین 2/47 درصد کارکنان آموزش و پرورش و 7/14 درصد اساتید کشور را زنان تشکیل می‌دادند.

پس از انقلاب تحول عظیمی در زنان ایجاد شده است؛ این تحول به ویژه در زمینه سواد‌آموزی، تحصیلات عمومی و تحصیلات عالیه به قدری چشمگیر بوده است که توجه همه ناظران داخلی و بین‌المللی را به خود معطوف داشته است. زنان کشور با عزمی محکم، همتی والا و پیروی از آموزه‌های معمار انقلاب که اقدام در عرصه تحصیل را مجاهده قلمداد می‌فرمود، طی این سه دهه در این عرصه رشد چشمگیری داشته‌اند به طوریکه امروزه 34/80 درصد زنان بالای 6 سال کشور باسواد هستند که این رقم طی این سه دهه بیش از 126 درصد افزایش داشته است.

در سال 1385، نرخ باسوادی زنان 6 تا 29 ساله، 16/95 درصد برآورده شده است که این رقم در همین سال برای مردان 48/96 درصد است. همچنین بر اساس آمار سال 1387 تعداد دختران دانش‌آموز 6 میلیون و 791 هزار نفر گزارش شده است که این رقم 6/48 درصد کل دانش‌آموزان کشور را تشکیل می‌دهد و نسبت به سه دهه گذشته 144 درصد افزایش داشته است همچنین بر اساس آمار سال 87 ـ 1386 حدود 63 درصد دانش‌آموزان مقطع پیش‌دانشگاهی را دختران تشکیل می‌دهند.

با مقایسه رقم 49 درصدی جمعیت زنان کشور با رقم 6/48 درصدی دانش‌آموزان دختر می‌توان اذعان کرد که امروزه قریب به اتفاق دختران واجب‌التعلیم به مدرسه رفته و باسواد می‌شوند و می‌توان گفت بی‌سوادی در جمهوری اسلامی ایران در حال ریشه کن شدن است.

مشارکت و نقش‌آفرینی زنان در عرصه‌های فرهنگی

اگرچه آماری از نقش‌آفرینی زنان در حوزه‌های فرهنگی قبل از انقلاب در دسترس نیست ولی با توجه به اسناد و شواهد پراکنده‌ای که موجود است، می‌توان اعتراف کرد که در آن سال‌ها تعداد زنان نویسنده، شاعر، ناشر و روزنامه‌نگار به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسید و تنها به نام هنر و در واقع ابتذال، در حوزه‌های سینما، تئاتر، رقص و آواز، از زنان استفاده ابزاری می‌شد.

حضور زنان در عرصه‌های فرهنگی نیز در سال‌های بعد از انقلاب افزایش و رشد چشمگیری داشته است و با استناد به آمار واصله از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توان به خوبی نقش برجسته و بارز زنان در عرصه‌های فرهنگی را مشاهده کرد.

بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مجموع 3 هزار و 420 نشریه منتشر شده طی 30 سال گذشته 143 نشریه با موضوعیت زنان و خانواده بوده است که این رقم 4 درصد کل نشریات را شامل می‌شود. از مجموع نشریات منتشره در سطح کشور 369 نشریه یعنی 11 درصد آنها توسط زنان منتشر می‌شود؛‌ تعداد زنان صاحب‌امتیاز و مدیرمسئول که طی سالهای 1383 الی 1386 موفق به اخذ مجوز نشریه شده‌اند 249 نفر بوده است که این رقم 10 درصد کل صاحبان نشریات است و طی دو دهه اخیر بیش از 15 برابر شده است.

تعداد کتاب‌های منتشر شده با موضوع زنان و خانواده در سال 1386، 407 نسخه بوده است که این رقم نسبت به 10 سال پیش 7/180 درصد افزایش داشته است. تعداد کتابهای منتشر شده توسط زنان نویسنده در سال 1386، 5 هزار و 378 نسخه بوده است که این رقم 24/23 درصد کل کتابهای منتشر شده در این سال بوده و نسبت به 10 سال پیش، بیش از 5 برابر شده است.

تعداد زنان مؤلف در سال 1386، 3 هزار و 643 نفر گزارش شده که این رقم 6/16 درصد کل مؤلفان کشور در این سال بوده و نسبت به 10 سال پیش نزدیک به 5 برابر شده است.

تعداد زنان مترجم در سال 1386، یک هزار و 365 نفر گزارش شده که این رقم 7/23 درصد کل مترجمان در این سال بوده و نسبت به 10 سال پیش، بیش از 250 درصد افزایش داشته است. تعداد زنان صاحب اثر برگزیده در سال 1386، 6 نفر گزارش شده که این رقم نسبت به سالهای قبل 6 برابر افزایش داشته است.

تعداد زنان قاری و همچنین حافظ قرآن در سطح مسابقات ملی تا سال 1386، 40 نفر گزارش شده که تعدادی از آنها به مسابقات بین المللی قرآنی راه یافته‌اند.تعداد زنان داور مسابقات قرآنی 15 نفر بوده است که این رقم 50 درصد کل داوران مسابقات قرآنی کشور است.

تعداد تئاتر‌های اجرا شده با موضوع زنان و خانواده 10 مورد بوده است که نسبت به سال‌های قبل، 67/66 درصد افزایش داشته است.

همچنین تعداد تئاتر‌های اجرا شده توسط کارگردانان زن، در سال 1386، 12 مورد بوده است که این رقم 4/44 درصدکل تئاتر‌های اجرا شده در این سال است و نسبت به سال‌های قبل 140 درصد افزایش داشته است. تعداد آثار نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی با موضوع زنان و خانواده در سال 1386، 500 اثر بوده که نسبت به سال‌های قبل بیش از 3 برابر شده است؛ تعداد نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی برگزار شده توسط زنان در سال 1386، 6 نمایشگاه بوده که این رقم 30 درصد کل نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی در این سال بوده و نسبت به سال‌های قبل 20 درصد کل نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی در این سال بوده و نسبت به سال‌های قبل 20 درصد افزایش داشته است.

طبق گزارش مرکز اطلاعات و آمار شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان، تعداد آثار برگزیده زنان در جشنواره‌های داخلی هنرهای تجسمی در سال 1386، 30 اثر بوده که این رقم بیش از 2 برابر آثار مردان در این سال است و نسبت به سالهای قبل 200 درصد افزایش داشته و تعداد کل زنان عضو خانه سینما تا سال 1386، 664 نفر بوده که بیشترین گروه آنان شامل انجمن‌ بازیگران، انجمن چهره‌پردازان و انجمن منتقدان است.