اخبار نشریات ایرانی

خبرهایی درباره نشریات و مجلات ایرانی

اخبار نشریات ایرانی

خبرهایی درباره نشریات و مجلات ایرانی

امسال نمایشگاه مطبوعات هم به مصلی می‌رود

معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی خبری جزئیات برگزاری پانزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها را بیان کرد. او همچنین در مورد موضع وزارت ارشاد در قبال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران توضیحاتی ارائه کرد.

آثار ارسالی به پانزدهمین جشنواره‌ی بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی با شعار محوری ارتقای محتوای نشریات و خبرگزاری‌ها و تقویت روزنامه‌نگاری حرفه‌یی، در سه بخش مطبوعات سراسری، مطبوعات محلی و خبرگزاری‌های داخلی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. به گزارش ایسنا، علیرضا ملکیان - معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - در نشستی خبری با بیان این مطلب و با تاکید بر این که نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها امسال نیز به طور مستقل برگزار می‌شود، اظهار کرد: طبق نظرسنجی‌های انجام گرفته در نمایشگاه سال گذشته در میان دست‌اندرکاران مطبوعات و نیز بازدید‌کنندگان، بیش از 60 درصد آن‌ها با برگزاری مستقل نمایشگاه مطبوعات موافق بوده‌اند، چرا که مطبوعات خود دارای شان و جایگاه مستقلی هستند و بازدیدکنندگان حرفه‌یی خود را دارا می‌باشند که برگزاری مستقل آن راهی برای حفظ این جایگاه و شان است. وی افزود: جشنواره و نمایشگاه مطبوعات امسال در نیمه‌ی اول آبان‌ماه و در محل مصلی امام خمینی ( ره) برگزار می‌شود؛ هرچند با توجه به نظرسنجی‌های انجام شده، محل برگزاری سال گذشته‌ی نمایشگاه نیز مناسب بوده است اما برای جلب رضایت بیشتر اهالی مطبوعات و بازدید‌کنندگان نمایشگاه امسال در محل مصلی برگزار می‌شود که هم از لحاظ مساحت مناسب بوده و هم دسترسی بازدید‌کنندگان به آن آسان است.

به گفته‌ی او مذاکرات اولیه برای برگزاری پانزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در محل مصلی انجام شده و به احتمال زیاد نمایشگاه در این محل برگزار خواهد شد که این امر هم‌چنین باعث می‌شود محدودیت سال گذشته در اختصاص مساحت بیش‌تر به غرفه‌ها نیز از میان برود.

معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که برگزاری بین‌المللی نمایشگاه در سال گذشته به عنوان اولین تجربه بسیار خوب بوده و مورد استقبال قرار گرفت، تصریح کرد: امسال نیز نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود و قرار است 25 کشور در آن شرکت داشته باشند که اقدامات اولیه برای دعوت از رسانه‌های آن‌ها از سوی اداره‌ی کل رسانه‌های خارجی انجام شده است.‌

او با اشاره به این که در دعوت از این کشورها سعی شده است رسانه‌هایی از هر پنج قاره دعوت شوند، اضافه کرد: عراق، عربستان، پاکستان، لبنان، سوریه، ترکیه، افغانستان، تاجیکستان، مالزی، هندوستان، انگلیس، فرانسه، روسیه، ونزوئلا، برزیل، مصر، قطر، بحرین و کویت از جمله‌ کشورهای دعوت شده هستند که البته با نظر و توجه به اشتراکات فرهنگی و دینی طبعا بیش‌تر این کشورها از قاره آسیا هستند.

وی در ادامه درباره‌ی پانزدهمین جشنواره‌ی مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی با بیان اینکه امسال برای اولین بار آثار ارسالی در سه بخش جداگانه‌ی مطبوعات سراسری، مطبوعات محلی و خبرگزاری‌های داخلی ارزیابی می‌شوند، خاطر نشان کرد: در سال‌های گذشته گله‌مندی‌هایی درباره‌ی تعداد زیاد رشته‌ها و بعضا نامشخص بودن گرایش‌ها وجود داشت که پس از جلسات مختلف با تعدادی از اهالی مطبوعات و خبرگزاری‌ها و نیز اساتید ارتباطات در نهایت به این جمع‌بندی رسیدیم که جشنواره‌ی امسال در سه بخش جداگانه برگزار شود.

oملکیان افزود: آثار ارسالی خبرنگاران در بخش مطبوعات سراسری 9 رشته با 10 گرایش، مطبوعات محلی 7 رشته و خبرگزاری‌های داخلی نیز 4 رشته مورد ارزیابی قرار می‌گیرند که سرمقاله، مقاله، عکس، گزارش، مصاحبه، خبر، تیتر، طنز، طراحی و صفحه‌آرایی رشته‌های مربوط به مطبوعات سراسری و سرمقاله، مقاله، مصاحبه، گزارش، عکس، خبر و

صفحه‌آرایی رشته‌های مربوط به مطبوعات محلی هستند.

او با اشاره به این که امسال بخشی جدید با عنوان مقالات جنبی نیز برای جشنواره در نظر گرفته شده است، افزود: هر سال علاوه بر شاغلان حرفه‌یی مطبوعات افرادی که به طور غیررسمی نیز مقالاتی را برای آن‌ها می‌فرستند، در جشنواره شرکت می‌کردند که امسال برای جلوگیری از تضییع حقوق این افراد و همچنین شاغلان اصلی و حرفه‌یی مطبوعات، بخشی جداگانه برای آن‌ها با عنوان مقالات جنبی در نظر گرفته شده که آثار این افراد به طور جداگانه مورد ارزیابی قرار ‌گیرد.

وی درباره‌ی مکانیزم تشخیص روزنامه‌نگار حرفه‌یی از غیرحرفه‌یی نیز گفت: روزنامه‌نگاران آزاد در زمره‌ی روزنامه‌نگاران غیرحرفه‌یی و غیررسمی قرار نمی‌گیرند چرا که آن‌ها کار خبری و عکس نیز انجام می‌دهند. در صورتی که خبرنگاران غیر رسمی تنها به صورت تفننی و در حد یک یا دو مقاله در سال با نشریات همکاری دارند که صحت همکاری آن‌ها از سوی دبیرخانه‌ی جشنواره حتما پیگیری می‌شود.

به گفته‌ی او همچنین جشنواره‌ی امسال نیز دارای یک بخش ویژه با چهار موضوع نوآوری و شکوفایی، سی‌امین سالگرد انقلاب اسلامی؛ دستاوردها و آرمان‌ها، شش دهه پایداری در مقابل اشغال به مناسبت شصتمین سال‌روز اشغال فلسطین و همچنین ترویج ارزش‌های معنوی شامل نماز، فرهنگ ایثار و شهادت و امر به معروف و نهی از منکر است.

معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: در بخش عادی جشنواره آثار می‌بایست از ابتدای فروردین‌ماه تا پایان اسفندماه 86 و در بخش ویژه نیز از ابتدای فروردین‌ماه 86 تا ابتدای مهرماه 87 منتشر شده باشند.

وی همچنین رویکرد کلی و شعار محوری پانزدهمین جشنواره و نمایشگاه مطبوعات را ارتقای محتوای نشریات و خبرگزاری‌ها و تقویت روزنامه‌نگاری حرفه‌یی عنوان کرد و ادامه داد: نشست‌های تخصصی و جنبی نمایشگاه امسال بر اساس شعار محوری و کلی عنوان شده برگزار خواهد شد، ضمن این که در صورت نیاز و با توجه به فضای سیاسی کشور ممکن است نشست‌هایی درباره انتخابات ریاست‌ جمهوری سال آینده کشور نیز در کنار نمایشگاه برگزار شود.

ملکیان در ادامه در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره‌ی قانونی بودن و نبودن فعالیت انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران با بیان این‌که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به هیچ وجه مانعی در نحوه‌ی فعالیت این انجمن به وجود نیاورده است، اظهار کرد: انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران همانطور که از نامش پیداست انجمنی کاملا صنفی است که مجوزش را از وزارت کار و امور اجتماعی دریافت کرده است که ما نیز خوشحال می‌شویم مطبوعاتی‌ها در انجمن صنفی جمع شده و بتوانند خواسته‌های خود را از طریق آن پیگیری کنند؛ ضمن این که خود من نیز از اعضای اولیه و پیگیر تشکیل انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران در سال‌های اولیه شکل‌گیری آن بودم.

وی افزود: مشکل اخیر انجمن به اساسنامه آن مربوط بود که وزارت کار و امور اجتماعی ایرادهایی به آن وارد و فعالیت آن را به نوعی بعد از آخرین مجمع آن خلاف اساسنامه خود انجمن عنوان کرد.

او ادامه داد: شکایت هیات مدیره‌ی انجمن به دیوان عدالت اداری در این مورد نیز موثر واقع نشد و رای دیوان عدالت اداری ایراد وزارت کار را تایید کرد؛ بنابراین با وجود آن که به اعتقاد من داشتن انجمن صنفی حق قانونی و مشروع روزنامه‌نگاران برای برطرف کردن مشکلات معیشتی و صنفی آن‌هاست و ما نیز برای رفع مانع کنونی و یا تشکیل انجمنی جدید کمک خواهیم کرد.

وی افزود: اما وزارت کار، انجمن فعلی را قانونی ندانسته و ما نیز باید به تبع این وزارتخانه قانونی بودن یا نبودن آن را مشخص کنیم، چرا که تمامی صنوف و اتحادیه‌های صنفی می‌بایست مجوز فعالیت خود را از وزارت کار دریافت کنند.

ملکیان درباره‌ی کارت الکترونیکی کتاب خبرنگاران نیز اظهار کرد: اواخر سال گذشته در سه بخش مدیران مسوول، سردبیران و خبرنگاران اقدامات مورد نظر برای صدور این کارت‌ها انجام شد، اما در بخش مدیران مسوول به دلیل کامل نبودن مشخصات شناسنامه‌یی و همچنین کد ملی این اقدامات به طور کامل صورت نگرفته است.

در ادامه پرویزی، مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی، نیز در این باره با اشاره به اینکه هیچ جدالی بین معاونت مطبوعاتی و فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صدور کارت‌های الکترونیکی خبرنگاران وجود ندارد، اضافه کرد: برای جلوگیری از مشکلات به وجود آمده در ارسال مشخصات مدیران مسوول نشریات و خبرگزاری‌های داخلی تصمیم گرفته شد که فرم دریافت این کارت‌ها بر روی سایت معاونت مطبوعاتی قرار گیرد تا تمامی نشریات اسامی تحریریه‌های خود را همراه با سی دی این لیست در برنامه اکسل برای معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اسلامی بفرستند که در صورت کامل بودن این لیست‌ها پس از ده تا پانزده روز کارت‌های مورد نظر صادر می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد